2021. június 18., péntek.

Ma Arnold, Levente névnapja van. Holnap Gyárfás névnapja lesz.

Aviva Steiner: Az Aviva-módszer II. kötet, demó   Click to listen highlighted text! Aviva Steiner: Az Aviva-módszer II. kötet, demó Powered By GSpeech

 

AZ AVIVA-MÓDSZER

S.O.S.

(NEM CSAK)

Nőknek

Aviva Steiner

II. kötet

Gyakorlatsorozatok,
az ovuláció
serkentésére,
várandósoknak,
szülés utáni
problémák
rendezésére,
inkontinencia
megszüntetésére

Néhány tanács
és gyakorlat
férfiaknak

 

AZ AVIVA-MÓDSZER

S.O.S.
(NEM CSAK)
Nőknek


II. kötet

Szerző: Aviva Steiner


BŐVÍTETT KIADÁS

 

 

 

 Fordítás: Sik Toma
Szakmai szerkesztés: Tóth Lívia
Bővítés: Judit Púni és Tóth Lívia

Illusztrációk: Aviva Gabriella Steiner

 

A módszer az alábbi intézményekben ismert és beiktatott:
International Patents Office (Nemzetközi Szabadalmi Iroda)
National Council for Research and Development (Országos Kutató és Fejlesztő Tanács, Tel-Aviv, Izrael)
UN World Health Organization (WHO = Az ENSZ Világ-Egészségügyi Szervezete) (Genf, Svájc)
Population Crisis Committee (Túlnépesedési Válság Bizottság, Washington, D.C., USA)
© Aviva Steiner
© A magyar kiadvány szerzői joga: Tóth Lívia

Általános tanácsadó,
a gyakorlatok oktatója Magyarországon:
Tóth Lívia
Tel.: 06-1-321-2952, 06-30-475-2267
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


ISBN 978-963-550-738-2 Ö
978-963-550-740-5

Magánkiadás - Tóth Lívia
Készült a Péntek Nyomdában
Budapest, 1999

 

Tartalom

 

 

Előszó


Mikor, hogyan és milyen esetekben segíthet a Módszer?

Babát szeretnél?

Ovulációs gyakorlatok

Judit Púni: Várandósok tornája

Judit Púni: Szülés utáni torna

Idősebb nők, a változás kora, menopauza, inkontinencia

Inkontinencia, leesett méh és egyéb problémák megszüntetésére való gyakorlatok

Tanácsok férfiaknak

Gyakorlat idegeseknek

Hogyan lehet megtanulni a gyakorlatokat?

Magyar sikerek az I. kötet alapján

Aviva életrajza


Felhasznált irodalom és források a héber irodalomban

 

Előszó

Az Aviva Módszert, a tornagyakorlatokat nagy részben Aviva Budapesten született, Izraelben élő tanítványától, Judit Púnitól tanultam meg. Judit nagyon jól összefoglalta az AVIVA MÓDSZER lényegét egy 1992-ben Londonban tartott előadásán.
Engedélyével a londoni előadás anyagát közreadom a II. kötet előszavaként.

A Kiadó

Judit Púni előadása - 1992, London

Testnevelő tanár vagyok Izraelben, 20 éve. Tanulmányaimat Montreálban, Kanadában végeztem, a nőknek szóló gyakorlatokra specializálódtam. Évek során asszonyok százai vettek részt tornaóráimon, és sokszor tanácskoztak velem női problémáikról. Kötelességemnek tartottam, hogy találjak egy természetes utat a segítségükre, és ahogyan mondani szokták, „az Isten segített” találkozni Avivával és az Aviva Módszerrel. A Módszert egy éven át tanultam magától Avivától, és megszereztem a diplomámat, hogy egyike lehessek a Módszer 40 kiképzett tanárnőjének.
A Módszer gyakorlatsorozatokból áll, amelynek tudása hatalmat ad a nőknek belső szerveik felett.
Hogy kik használhatják a Módszert? Minden nő, minden korban, fiatal lányok és a változás korában lévő asszonyok egyaránt.

Osszuk fel a Módszert 4 fő témára:
 1. Rendszeresíteni és lerövidíteni a ciklust.
 2. Pre-menstruációs görcsök és fájdalmak (PMS - pre-menstruációs szindróma) megszüntetése.
 3. Az ovuláció - peteérés - serkentése.
 4. A változás kora - a menopauza - zavaró tüneteinek korlátozása, illetve kiküszöbölése.

1. A CIKLUS RENDSZERESÍTÉSE ÉS LERÖVIDÍTÉSE
Rina Nissim a Természetes nőgyógyászat című könyvében a 29. oldalon pontosan megmagyarázza, hogy mi történik, amikor elvégezzük a gyakorlatokat.
„A folyamatosan végzett gyakorlatok fokozzák a vér áramlását a petefészkek körül, a petefészkek jobban táplálódnak, a petevezetékek kifejlesztenek egy kívánatos ritmikus és serkentő tónust. Ezzel elérjük, hogy a felserkentett vérkeringés elér egy olyan színvonalat a méhnyálkahártyában, amelynél a menstruáció megtörténik, mert az hozzá van szokva - illesztve ehhez az üzenethez minden menstruációs időszak elején. - Ez olyan, mint egy gát, amit hirtelen ki nyitunk a has alsó részében. Más szóval, egy nő előidézheti menstruációját a ritmikus mozdulatok rendszerének elvégzésével, mind amikor késése van, mind amikor előre akarja hozni, pl. fiatal lányok, akik egy kiránduláson akarnak részt venni, vagy valami más aktív tevékenységet végezni. A gyakorlatokat 2-3 nappal a kijelölt időpont előtt kell elvégezni, 10-20 percen át. A belső szervek serkentése után 3 nappal, vagy 3 napon belül egy normális vérzés indul meg. Egyszersmind, ha jól végezzük el néhány hónapon át a mozdulatokat, egy szabályszerű havi sémát érünk el és egészséges menstruációs ciklust szerzünk.”

2. P.M.S. - A PREMENSTRUÁCIÓS SZINDRÓMA ÉS A FÁJDALMAS PERIÓDUSOK
Először is próbáljuk meg kitalálni, mi történik és miért vagyunk olyan feszültek és miért rossz a közérzetünk a menzesz előtt: pl. fejfájás, hányinger, hányás, álmatlanság, érzékeny mellek, tömeg gyarapodás, érzékeny idegek, hátfájás, akné (arcpattanások) stb., stb... Ami valójában történik, az az ösztrogén (női hormon) kiválasztása, ami felelős ezeknek a tüneteknek a kialakulásáért. Az ösztrogéntöbblet serkentő hatással van az ösztrogénérzékeny szövetekre, mint a méhnyak, a méh és a mellek.

Ezeknek a gyakorlatoknak az 5-10 perces végzése néhány nappal a várt időpont előtt, a hormonális szintet felügyelet alá teszi, és ettől a vérzés nem lesz drasztikus. Tápláló étkezéssel a gyakorlat a legjobb gyógymód.
A fájdalmas menzesznek sok oka lehet. Amikor megjön a menstruáció, a szexhormonok mennyisége hirtelen lecsökken, a nyálka lazul, és összehúzódások állnak be. Néha halljuk az asszonyokat, amint mondják: „Olyan menstruációs fájdalmam van, mint szülés előtt.”
Összehúzódások és görcsök vannak a méhnyakban, melyek akadályozzák a menstruáció áramlását. Ezek alvadt vérdarabokat hoznak létre, és ezek távozása nagy fájdalommal jár. Magas (növényi) fehérjetartalmú táplálkozás, mely gazdag A-, C- és D-vitaminokban, és a Módszer gyakorlatai nagy megkönnyebbülést hoznak.
A gyakorlatok serkentik az energiakeringést a medencezónában, és különösképpen megtanítanak bennünket a medenceizmokra felügyelni, összehúzással és kiengedéssel. A fő mozdulat tartalmazza az alhas előredobását egy erőteljes mozdulattal, ugyanakkor összehúzza a végbél-, a far- és a hüvelyizmokat. Ennek a mozdulatnak a gyors megismétlése serkenti a vérkeringést és a vért a méh felé irányítja. Ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzése a menstruációnkat nemcsak fájdalommentesíti, hanem lerövidíti, és csökkenti a kifolyó vér mennyiségét. A kellemetlen premenstruációs szindróma is eltűnik.


3. OVULÁCIÓ - PETEÉRÉS

Miért nem tud egy nő megfoganni - ez mindig is titokzatos dolog volt. Manapság tudjuk ennek a fő okait.
1. Hormonális rendszertelenség abból kifolyólag, hogy az ösztrogén és a progeszteron szintje alacsony, és ez beleavatkozhat a rendszeres ciklusba.

2. Szűk és összetapadt petevezetékek, amik megakadályozzák a hímivarsejtek szabad áramlását, hogy elérjék a petét, és így a fogamzás nem jöhet létre.
3. Feszültség, ami megakadályozza a tüszőben lévő pete fejlődését, és ezért nem történhet meg az ovuláció.
Mindezekre a felsorolt problémákra vannak megoldásaink a gyakorlatok elvégzésével.
Az alhasban lévő véredények tágításával és a vérkeringés serkentésével a hormonszint normalizálódik. Hogy tisztán lássuk ezt: általában 5 liter vért áramoltatunk percenként, a gyakorlatokkal viszont 17 litert. Ez a felserkentett vérkeringés nagyon hasznos, nemcsak az ereket tágítja, hanem a mozdulatok hatására tágulnak a szűk, összetapadt petevezetékek is, és átengedik még a nagy petét is. Most a fogamzás bekövetkezhet, és a nagyon jó vérkeringés a tápláló hormonokkal lehetővé teszi a másállapotot. Bár a feszültség inkább pszichológiai alapú, mint fizikai, hatása mégis fizikai. A gyakorlatokat kellemes elvégezni, a ritmikus mozdulatok hatására a feszültség eltűnik és a nő jól érzi magát. Az erős vérkeringés hatására felmelegszik az egész alhasi zóna, és ez a melegség nyugtató, könnyű érzést kelt. Az energia koncentrálása a szervekbe feloldja a feszültséget, és ahogyan a nő lecsillapodott, a tüszőből kijövő nagy pete átmehet a petevezetéken és megtörténhet a fogamzás.
Nem kell mondani, mennyi örömet és boldogságot hoz az nekünk, hogy megtudjuk: egy éveken át vágyott, egészséges és szép csecsemő megszületik.

4. A VÁLTOZÁS KORA - A MENOPAUZA

Ha tudjuk, hogy változások történnek a menopauzában, akkor félelem nélkül tudunk viszonyulni azokhoz. Mi történik valójában 50 év körül?

A petefészkek kevesebb és kevesebb hormont termelnek, mind ösztrogént, mind progeszteront. A csökkent termelés a folyamatában megfigyelhető kiegyensúlyozatlanságok jönnek létre a hormonok között. Az ösztrogén nem hagy ki teljesen kb. a 70. évig. A két hormon kiegyensúlyozatlansága miatt a testnek kell adaptálnia magát ezekhez a változásokhoz, néha egészen elfogadhatatlan módon. Néhány figyelmeztető jel: rendszertelenség a menstruációban, a vérzés lerövidülése, meghosszabbodása, meleghullámok, különösen étkezés után, fejfájások, hirtelen változások a jellemben, hangulatingadozás, depresszió, kényszerevés, a hüvely összehúzódása és szárazsága, valamint a csontritkulás (kalciumhiány a csontokban). Ne ijedj meg! A statisztika szerint valójában a modern nőknek csak 20%-a szenved mindezektől.
Mikor ezeknek a jeleknek az egyike túl zavaró és beleavatkozik a mindennapi életmódba, az orvosok meghatározott mennyiségű ösztrogén hormont adnak. A probléma a helyettesítő hormonokkal az, hogy nehéz a pontos mennyiség kiszámítása, és mellékhatások is vannak. A menopauza elfogad hatatlan jeleinek legjobb kezelése a az aktivitás és a testi gyakorlatok elvégzése. Az Aviva Módszer 18 alapgyakorlatának elvégzésekor a felserkentett vérkeringés táplálja a belső szerveket, nagyobb mennyiségű hormonnal látja el azokat, és normális egyen súlyt tart fenn, ami nem ad utat a hüvely összehúzódásának és szárazságának.
Van még egy erőfeszítésmentes gyakorlatrendszer a lesüllyedt méh részére, ami szintén gyakori ebben a korban. Ezek a gyakorlatok annyira hatékonyak, ha napi 5 percig végezzük, hogy sok esetben szükségtelenné teszik az operációt. Mikor elértük a jó vérkeringést, ennek pozitív hatása van a nő jó közérzetére.
Tudjuk, hogy a ciklus fő célja: utódokat létrehozni. Ha már ebben nem vagyunk érdekelve, elfogadjuk a havi ciklus befejezését mint egy áldást, és elvégezzük a gyakorlatokat a normális hormonális egyensúly fenntartására, az életteljesség visszaszerzésére és a testünk jó és szép formában tartása érdekében.

A gyakorlatok elvégzése serkenteni fogja a vérkeringést, és az ennek hatására mozgásba hozott ösztrogén arra fog késztetni bennünket, hogy úgy érezzük magunkat, mint a ciklusunk megszűnése előtt, csak a zavaró tünetek nélkül. Ha előnyt tudsz nyerni ebből az időszakból, az életed meg újhodását jelentheti számodra.
Az esetek 80%-ában a peteérési gyakorlatok segítenek a nőknek másállapotba kerülni, 100%-os a siker a P.M.S. megszüntetésében és 100%-os a siker a menstruáció előidézésében. Menopauzás asszonyainknak nagyon jó eredményeik vannak a méh felemelésében, az ösztrogén- és a kalciumszint normalizálásában, közérzetük jobb lett.
Az ENSZ Világ Egészségügyi Szervezete (UNO, World Health Organisation, Geneva, CH), a Washingtoni Lakosság Válsági Bizottsága (The Population Crisis Committee in Washington D.C., USA), az izraeli Nemzeti Kutatási Tanács (National Council for Research in Israel), Rina Nissim könyve: Természetes Nőgyógyászat (Natural Healing in Gynecology), és a nők százai világszerte bizonyítják és elismerik a Módszer hasznosságát. Egy tanítványunk Németországban a Ludwig Maximilian Egyetemen doktori disszertációt írt a Módszerről, és díjat kapott érte.
Mivel a gyakorlatok nagyon egyszerűek, szinte minden nő meg tudja azokat tanulni nagyon rövid idő alatt. Nem kell, hogy profi táncosnő, vagy tornásznő legyél. Ha megtanultuk a gyakorlatokat, 2-3 naponként már 10 perc gyakorlatozással is szép eredményeket érhetünk el.
Ezért összefoglalva azt mondom, minden nőnek meg kellene tanulnia a gyakorlatokat, hogy szükség esetén azokat használni tudja. Valamikor az évek folyamán rászorulhat, vagy a lányán, vagy a barátnőjén segíthet tudásával.
Köszönöm a figyelmeteket!

Mikor, hogyan és milyen esetekben segíthet a Módszer?


1. Fogamzásgátló szereket használtál, mégis megfogantál?
2. Erős fájdalmaid vannak menstruáció előtt vagy alatt?
3. A menstruációd időtartama több, mint öt nap?
4. Súlytöbblettől szenvedsz, de nem a túlzott evéstől?
5. Nem vagy fogamzóképes, habár nincs semmi meghatározott orvosi ok erre?
6. A Változás kora tünetei okoznak szenvedést?
7. Egy évben csak egy-két, vagy három menstruációd van és ez zavar téged?
8. A menstruáció rendszertelenül jelentkezik nálad, egy-szer kéthetenként, egyszer kéthavonként?
9. Soha nem volt menstruációd természetes módon, habár elmúltál 13, 20, sőt talán még 30 éves is?
10. A férfiaknak is vannak problémái?


Ha a fent említett tünetek valamelyikétől szenvedsz, panaszaidtól függően a következőképpen végezheted a gyakorlatokat:

Hetenként kétszer, súlyosabb esetben kétnaponként végezd el az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát (30 perc). Ha nincs időd, akkor a Rövidített Módszer gyakorlatait kell elvégezned (15 perc). (Lásd I. kötet.)

A gyakorlatok hatására a fokozott vérkeringés több hormont, vitamint, oxigént visz a nemi mirigyekbe, szervekbe, és ezek hatására indul meg a gyógyító tevékenység. A korunknak, állapotunknak megfelelően alakuló hormonszint visszahat a hipofízisre, amely ezután egészséges utasításokat fog adni.

Idősebb nőknél a sok éves menstruáció-kimaradás után a heti kétszeri gyakorlatozás nem a menstruációt fogja visszahozni, hanem a klimax kellemetlen kísérő tüneteit szünteti meg.

Rendszertelen ciklus esetén a Módszer hatására rendeződik a ciklus. Megszűnnek a menstruációt kísérő görcsök. (A görcsök megszüntetéséhez elég a várható menstruáció ideje előtt 5 nappal elkezdeni a gyakorlatokat. A fájdalomtól függően vagy a 18 gyakorlat, de lehet, hogy a napi 15 perces gyakorlás is elég.) A gyakorlatoktól lerövidül a menstruáció időtartama és mennyisége.

Súlytöbblet esetén, mely esetenként a hormonháztartás felborulása miatt alakult ki, az optimalizálódott hormonszint csökkenti az étvágyat (kb. havi 2,5 kg fogyás). Az optimalizálódott hormonszint megszünteti a frigiditást, növeli a fogamzóképességet.

Ovulációhiány esetén a gyakorlatokat a menstruáció 3. napjától kell elkezdeni. A 14. napig az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát végezzük (30 perc) heti kétszer, vagy kétnaponként (időnktől függően). A 14. nap után a vérkeringés és a hormonszint megtartása érdekében tovább kell folytatni a gyakorlatokat. Végezzük el az Ovulációs gyakorlatokat hetenként kétszer vagy kétnaponként. Ha még nem ismered az Ovulációs gyakorlatokat, akkor az egyszerűbb, nem meghozó jellegű gyakorlatokat végezd, ilyen az Egyszerű Módszerből az 5-ös, a 6-os, a 8-as, a 10-es, a 11-es, a 13-as és a Rövidített Módszerből az 1-es.

Többszöri vetélés után szánjunk hat hónapot a méh megerősítésére. A gyakorlatokat az első három hónapban a menstruáció napjai alatt is végezzük, majd heti 2-vel folytassuk a 14. napig. Utána az előbb leírt könnyebb gyakorlatok következnek. Három hónap után már csak a menstruáció 3. napjától dolgozzunk az előbb leírt módon. Hat hónap kell a méh megerősödéséhez.

A gyakorlatok megszüntetik a petevezeték-elzáródást. A petevezeték nyújtására, fellazítására különösen jók a láblendítős gyakorlatok.

Túl rövid ciklus esetén (18-20 nap) naponta 5 percig a 8-as gyakorlatot végezzük. (a 18-ból). Minden hónapban kapunk egy plusz napot, így lassan elérjük a 28 napot.
Heti kétszeri gyakorlatozástól megszűnik a galactorrhea, a szülés utáni tejelválasztás viszont növekszik.

Ha gyermeket szeretnénk, kerüljük az ecetes savanyúságokat, valamint a savasító ételek fogyasztását (pl. a zsírban, olajban sült ételeket, a hormonnal kezelt húsokat)! Fogyasszunk sok lúgosító zöldséget és a sok fehérjetartalom miatt olajos magvakat! Öltözzünk melegen, fekhelyünk is meleg legyen! A szűk farmer tilos mindkét nemnek!!!

Ha a 28. nap reggelén felébredünk és nem jött meg a menstruációnk, és nem szeretnénk a másállapotot, végezzük el a Pánik gyakorlatot (legalább 15 percig).
Ha nincs időnk a Pánik gyakorlat elvégzésére, egész nap dolgozhatunk magunkon a Mindenhol és mindenkor elvégezhető beszorító gyakorlatokkal. Ha már jól tudjuk a gyakorlatokat, a ciklus 24. vagy 25. napján végezzük el az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát erőből, lendülettel, folyamatosan, megállás, pihenés nélkül. Figyeld, hogy a gyakorlatok elvégzése után hány órával jön meg a menstruációd! (Ez lehet 5 óra, 24 óra, mindenkinél más). Ha a ciklusodat pontossá akarod tenni, a 28. nap előtt ennyi órával végezd el a gyakorlatokat, ugyanilyen aktivitással!
Ha megfogantál és babát szeretnél, ajánlatos a könnyű másállapot és szülés érdekében megtanulni a Várandósok tornáját. Szülés után pedig a Szülés utáni gyakorlatok végzése ajánlott. (Ez a két gyakorlatsor Aviva tanítványának, Judit Púninak a munkája.)

Változó korú nőknek az Egyszerű Módszer 18 gyakorlata ajánlott (1. kötet), ezek a gyakorlatok rendezik a hormonszintet, megszüntetik a hőhullámot, a depressziót, a beszáradást, a szőrösödést. A megemelkedett ösztrogén hormonszint lassítja a csontritkulás folyamatát. A visszajött regenerálódó erő megszünteti a cisztát, csökkenti a miómát.
Az Egyszerű módszer gyakorlatait, a Rövidített Módszer gyakorlatait, a Pánik gyakorlatot, az Ovulációs gyakorlatokat a zene ütemére, megállás, pihenés nélkül kell elvégezni. Ennek érdekében a torna után ajánlott legalább fél óráig pokrócba burkolózva, felhúzott lábakkal ülni, és meleg teát inni. Ezt az elért belső meleget, töltést a víz közömbösíti. A tornával elért belső meleget (töltést) meg kell tartani legalább 36 órán át. Ezek után a gyakorlatok után semmiképpen nem szabad lezuhanyozni, vagy beülni fürdőkádba, még nyáron sem. Tanácsos a mosdó kesztyű használata, a frottírozás. Forró vízbe mártott és kicsavart mos dókesztyűvel, vagy frottírtörülközővel dörzsöljük át és frissítsük föl bőrünket.
A Várandósok tornáját, a Szülés utáni gyakorlatokat, az Inkontinencia elleni gyakorlatokat lassan, egyéni ütem szerint tanácsos végezni, kellemes zenét hallgathatunk közben.
Inkontinencia esetén az Inkontinencia elleni gyakorlatokat ajánlatos végezni. (Ezek a gyakorlatok jók inkontinenciára, leesett méh helyretételére, elhúzódó, hosszan tartó menstruáció megrövidítésére és egyéb, korral járó problémákra.)

* * *
Az Egyszerű Módszer 18 gyakorlata jó férfiaknak is prosztata-problémákra, potenciazavarokra, székletrendezésre. Nekik ajánlatos megállni, pihenni a gyakorlatok közben (nekik nem a belső meleg elérése a fő cél). A férfiak az ő gyakorlataikkal hetenként egyszer-kétszer dolgozhatnak magukon 25-30 percet, de a gyakorlatok eloszthatók egész napra is, beépíthetők a minden-napi tevékenységbe. Ezek a gyakorlatok a prosztata- és potenciagondokon kívül a spermiumok életképességét is növelik.

Babát szeretnél?


Az Aviva Módszer gyakorlatainak nagyon nagy a jelentősége és pozitív hatása van a kívánt, rég óhajtott áldott állapot elérésében. Igaz, ez nem annyira ismert, mint a gyakorlatoknak az a hatása, hogy menstruációt tudnak eredményezni bármilyen ok miatti késés esetében.
Azok a nők, akiknek nem sikerült éveken keresztül másállapotba kerülni, a Módszer megtanulása után pár hónappal ez sikerült. Normális várandósság után egészséges gyermeket szültek. Sugárzóan boldogok, mindig mosolyognak, és messziről integetnek, ha találkozom velük.
Remélem, ennek a könyvnek a megjelenése segít majd meddő asszonyoknak gyermekeket szülni, ha eddig nem tisztázott, ki nem derített ok miatt nem tudtak másállapotba kerülni.
Azok a nők, akik nem voltak képesek megtermékenyülni 1-16 éven át, a Módszer megtanulása és gyakorlása eredményeként egészséges gyermeket szültek a 40. életévükön túl is. Csodákkal határos dolgok történnek.
Egy 28 éves fiatalasszony, akinek 8 éven át minden lehetséges kezelés ellenére sem sikerült másállapotba kerülni (menzesze évente csak egyszer-kétszer volt), 2 hónapon át helyesen gyakorlatozott, és megjött a menstruációja. Újabb 2 hónap után másállapotba került.
Egy 40 éves asszony 10 évi elkeseredett próbálkozás után is hiába vágyott kisbaba után, noha rendes havi ciklusa volt. Két hónap elteltével, miután megtanulta a Módszert, megfogant és időre egészséges fiút szült.
Egy huszonéves fiatal nő nagyon szépen élt a férjével. Egy éven át próbált megfoganni, de nem sikerült. A gyakorlatok elvégzése után terhes lett és egészséges kislányuk született.

Egy asszony, akinek 8 évi kezelés után végre sikerült másállapotba kerülni, pár hónap után elvetélt. Újabb 8 éven át nem került másállapotba. Tehát összesen 16 éven át hiába várt kisbabára. Megtanulta a Módszert, másállapotba került, és még 6 héten át folytatta a gyakorlatokat gyengéden az állapota megerősítésére. A gyakorlatokat könnyedén, lazán végezte, így is javítható a test oxigénellátása. Ez a nő egészséges fiúgyermeket szült, normál 9 hónap után.
Egy asszonynak, akinek nem sikerült megfoganni indokolatlan tejelválasztás miatt, kilenc hónapon át, mindenféle kezelés ellenére, két találkozás után (kb. 3-4 tornaóra) az indokolatlan tejelválasztása megszűnt, és öt találkozás után sikerült másállapotba kerülnie menstruáció megjelenése nélkül. Egészséges fiúgyermeke született. Ez az eset is bizonyítja, hogy a gyakorlatok hormonális kiegyensúlyozódást eredményeznek.


Vetélést követő másállapot

Ha egészséges áldott állapotot akarsz, akkor nem szabad, hogy rögtön a vetélés után másállapotba kerülj. Sok nő keserves tapasztalata alapján, spontán vetélés után általában még egy vetélés következik közvetlenül egymás után. Védekezz és pihenj legalább három hónapig. Ebben az időszakban készítsd elő testedet megfontoltan és nyugodtan az új feladatra, mert köztudott, hogy a vörös vérsejtek elpusztulnak és három havonként újak keletkeznek. Ez a jelenség nagyon fontos a test sejtjei és szövetei regenerálódása miatt. Meg kell javítanod a táplálkozásodat, fogyassz sok (lehetőleg növényi) fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt. A terhességet szolgáló izmokat a far körül és a bezáró izmokat is meg kell erősíteni.
Az Egyszerű Módszer gyakorlatai, ha lassan és gyengéden végzed, segíteni fognak ebben. Tulajdonképpen meg kell adni az időt a testnek, hogy felépítse önmagát és visszatérjen saját erejéhez.

Végeredményben egy vetélés igen nagy trauma minden nőnek, főleg annak, aki gyereket akar. Ilyen lelkiállapotban világos, hogy a testnek nehéz visszaállni egy ilyen válság után az új másállapot feladatára. Ezért légy türelmes 3-6 hónapig és szenteld ezt az időt a test meg erősítésére és a hangulatod javítására egy egészséges várandóssághoz.


Fogamzásgátló szedés megszüntetését követő más-állapot

A pirulaszedés megszüntetése után azonnal meg kell kezdeni az Egyszerű Módszer gyakorlatait. Ebben az időszakban gyakran fordulnak elő késések, hosszabbak a ciklusok, mint egyébként. A gyakorlatok felgyorsítják a ciklusrendszer működését és eredményeként meg fog jelenni neked a rendszeres menstruáció és a normális ciklus. Vigyázni kell a fogamzásgátlók vegyi hatására. Ez legalább három hónapig tart. Az új vérsejtek keletkezésével, amelyek újratermelődnek 90 nap alatt, eltűnnek testünkből a fogamzásgátlók káros hatásai. Egyes nők rögtön a pirulák szedésének megszakítása után megfogannak. Az eredmények néha nagyon elszomorítóak. Rokkant, vagy sárgaságos gyerekek születnek. Nagyon érdemes várni minimum három hónapot a fogamzásgátlók szedésének megszakítása után, és csak ezután vállalni a másállapotot. Meg spórolhatsz magadnak és megszületendő gyermekednek sok szomorúságot és sok lehetséges problémát.


Alkoholizmus utáni másállapot

Mindezek az előbbiekben elmondott szabályok érvényesek azokra a nőkre is, akik nagy mennyiségben fogyasztanak alkoholt. A másállapotot megelőző három hónapban nem szabad alkoholt inni, még egy csöppet sem, és a terhesség alatt egyáltalán semmit.

Egy alkoholos másállapotból született gyermek agykárosodással jöhet a világra. Ezeknek a csecsemőknek a 17%-a halva születik, vagy meghal csecsemő korában. Úgyszintén tilos dohányozni a terhesség ideje alatt. Tilos beszedni még egy aszpirint is, ha azt nem orvos írja elő. Idegcsillapító tabletták, amelyeket a másállapot idején szednek orvosi előírás nélkül, talán lecsillapítanak ideiglenesen, de véglegesen eltompíthatják a még meg sem született gyermeket. Ha te egy egészséges gyermeket akarsz szülni, meg is fogsz tenni mindent, hogy a gyermeked egészségesen szülessen meg. Ennek érdekében érdemes sok erőfeszítést tenni.
Ezek az erőfeszítések és lemondások könnyebbé válnak néhány hét után, és ami feladat megmarad, nem más, mint várakozni 9 hónapon át, várni, hogy fiú lesz, vagy lány.

Vigyázat, halál!

Ha egy nőnél természetes úton történik a vetélés, rossz mozdulat, túlerőltetés, izgalmak miatt (beleértve a nemi izgalmakat is), egy bőséges, de természetes menstruációt fog kapni az eset után. Ezzel ellentétben, nemkívánt másállapot esetén, ha szándéka van menstruációt kapni, és szakszerűtlenül beavatkozik, betesz magának tárgyat (szúró eszközt), legyen biztos abban, hogy nem fog sikerülni neki menstruációt kapni, ezzel szemben halált vagy sok szenvedést okozhat.

Másállapot férfi nélkül?

Egy negyven éves értelmiségi nő panaszkodott, hogy három hónapja gyakorolja a Módszert és nincs semmi eredménye. Nem fogan meg. Arra gondoltam, hogy túl gyakran érintkezik. Megkértem, hogy csökkentse az érintkezéseket heti kettőre, és a ciklus végén egyáltalán ne érintkezzen.

„Hát hogyan túl sokszor? A férjem már második hónapja nincs az országban” - mondta a nő.
Komolyan gondolta, hogy kéthónapos sperma meg tudja tenni a feladatát?
Felhívom az áldott állapotot óhajtó nőknek a figyelmét, hogy nem elég tornázni, egy férfi is kell!

Meddőség rendszeres ciklus ellenére

Jelentkezés: 1974. 03. 22. Motiváció: Meddőség
Kora: 30 fölött és a Módszer
Súlya: 50 kg megtanulása
Utolsó menstruáció: 1974. 02. 28. tanítás céljából.
Ciklus időtartama: 25-26 nap
Menstruációs napok száma: 3-6 nap

Kiválasztott gyakorlatok: Lazítás, 18-as gyakorlat, lovaglás, helyben szökdelés.

A Módszert 1974 márciusában tanulta meg. Áprilisban végezte az Egyszerű Módszer gyakorlatait. Májusban abbahagyta a tornázást, júniusban másállapotba került. 1975. január 16-án tudatta, hogy várandósságának ötödik hónapjában van és jól érzi magát. 1975. márciusában fiúgyermeket szült.

Megjegyzés: Mielőtt eljött hozzám megtanulni a Módszert, nem használt fogamzásgátló szert és pirulákat sem szedett, mégsem sikerült másállapotba kerülnie. Két hónappal egy tíz foglalkozásból álló Aviva Módszer kurzus után áldott állapotba került. A várandóssága és a szülés is könnyű volt, és a gyerek is egészséges.

Meddőség

A meddőség nem mindig meddőség, néha csak műszaki hiba. Logikus, hogy a gyakorlatok elvégzése a nemi szervek véredényeinek tágulását okozza, és ezzel együtt a nemi szervekben funkcionáló csövecskék, vezetékek tágulását is eredményezi. Az összetapadások, a leblokkolások, amelyek eddig meggátolták a sperma folyását, vagy a pete szabad haladását, a gyakorlatok hatására kitágult vezetékek lehetővé teszik a másállapotot és a fogamzást.

Meddőség és menstruációmentesség

Végre! Végre! Egy gyermek hat év sikertelen várakozás után és még kilenc hónap kellemes várandósság után.

Jelentkezés: 1973. 05. 24. Motiváció:
Kora: 27 év Menstruáció késései
Súly: 57 kg és meddőség.
Utolsó menstruáció: 1973. 04. 14.
Ciklus időtartama: 3-4 hónap

A gyakorlatok hatására 50 napos ciklust kapott, 3-4 hónap helyett. Később, 1973 szeptemberében tudatta velem, hogy a gyakorlatokkal 24-28 napos ciklust állított be. Az egyik hónap elején a menstruációért nem tornázott, ekkor nem jött meg a menstruációja, hanem csak akkor jött meg, amikor rászánta magát és mégis tornázott érte. 1974-ben áldott állapotba került. Egészséges várandósság után egy egészséges kislánynak adott életet.
Megjegyzés: A katonaság előtt* rendes ciklusa volt. A katonaságnál hosszú időre eltűnt a ciklus. Leszerelése után a ciklus újra megjelent, de 3-4 havonként.
__________
* Izraelben a sorkatonai szolgálat lányoknak is kötelező.

Férjhez ment és nem tudott másállapotba kerülni. Mindenféle intézetekben kezelték eredménytelenül. Mielőtt hozzám jött, már egy éve nem kapott semmiféle kezelést. A gyakorlatokkal elért sikere mindannyiunknak nagy boldogságot okozott. Az ovuláció serkentésére is, mint minden női problémára az Egyszerű Módszer 18 gyakorlata ajánlott. Ez az esetek 80-90%-ában sikeres. Amennyiben nincs eredmény, akkor a 18 gyakorlat mellett végezzük el az Ovulációs gyakorlatokat is.

OVULÁCIÓS GYAKORLATOK


1. GYAKORLAT: PETEVEZETÉK MELEGÍTŐ

Kiinduló helyzet:
Összezárt nyújtott lábakkal állunk, két tenyér a petevezetékeken.

A. mozdulatsor:
Előre, hátra billen a csípő, tízszer. Előrebillenéskor a „dolgozó zóna”* beszorít.

B. mozdulatsor:
Nyújtott lábakkal elfordulunk jobbra tízszer, mintha a köldökünket akarnánk elcsavarni.

C. mozdulatsor:
Balra csavarjuk el a csípőnket tízszer.

Majd végezzük az A., B., A., C. folyamatosan. (Előre billen a csípő, beszorítás, jobbra csavarodás, előre beszorítás, balra csavarodás.)

D. mozdulatsor:
Kilazító mozdulatsor: Kisterpeszben állunk, nyújtott lábakkal, lazán lendül a két kéz hol jobbra, hol balra. Ugyanez a mozdulatsor folytatódik, csak mély térdrugózásokkal. Figyeljünk a lazaságra.

Zene: Love me Baby
Gyakorlatidő: 110 mp.
__________
* A csípő előrebillentésekor a has felső része laza marad, az erős beszorítást a has legalsó részében kell érezni.
          (Lásd I. kötet.)

Milyen esetekben és hogyan segíthet a Módszer?

 1. Fogamzásgátló szereket használtál, mégis megfogantál?
 2. Erős fájdalmaid vannak menstruáció előtt, vagy alatt?
 3. A menstruációd időtartama több, mint öt nap?
 4. Súlytöblettől szenvedsz, habár étkezési szokásaid nem indokolják?
 5. Nem vagy fogamzóképes, bár nincs semmi meghatározott orvosi oka?
 6. A változás korának tünetei okoznak szenvedést?
 7. Egy évben csak egy-két, vagy három alkalommal menstruálsz?
 8. Rendszertelenül menstruálsz (egyszer kéthetenként, máskor kéthavonként)?
 9. Soha nem volt menstruációd természetes módon, habár elmúltál 13, 20, sőt talán már 30 éves is?
 10. A férfiasságod meg szeretnéd őrizni, esetleg vissza szeretnéd kapni, vagy prosztataproblémáid vannak?
First Prev Tovább Last
         

A kiadvány oldala...

Ezt az oldalt ennyiszer töltötték le: