2024. március 28., csütörtök.

Ma Gedeon, Johanna, Hanna névnapja van. Holnap Auguszta névnapja lesz.

Minden napra egy mese

ellap_899507094

 Ingyenes! 


Minden napra egy mese, igaz történetek szülésről, születésről.   Click to listen highlighted text! Minden napra egy mese, igaz történetek szülésről, születésről. Powered By GSpeech

Igaz történetek szülésről, születésről

Anyák és apák vallanak legbensőbb érzéseikről, életük legszebb pillanatairól.|Legszebb?!...

Szerencsére csak nagyon kis hányaduk története fordul tragédiába. De a gyermek születésének semmi máshoz nem fogható meseszép élménye mellett sokak lelkében él a megbántottság és a megalázottság érzése is. A lelki sebek a testiekhez képest sokkal kevésbé gyógyulnak és kihatással lehetnek a pár, a család egész életére. Önkéntelenül is felvetődnek alapkérdések, amelyekben a magyar társadalom még megosztott: Joga van-e a nőnek szabadon, háborítatlanul szülni úgy, hogy a háttérben ott a szaksegítség, amely valós biztonságérzetet nyújt? Ki és milyen jogosítványokkal képviselheti a lelki folyamatok háborítatlanságát, amelyek bizony nagy mértékben meghatározzák a női test természetes működését? Hol az a pont, amikor a szaksegítségnek lépnie kell, tudva azt, hogy minden orvosi beavatkozásnak további kockázatai vannak, amelyek akár tragédiához is vezethetnek? (Évente több száz csecsemőt veszítünk el kórházi körülmények között, de tucatnál több anyát is!)

Felnőtt már egy olyan generáció - dr. Geréb Ágnes áldozatos munkájának köszönhetően -, amely igen közel került a helyes válaszokhoz saját vagy szülei tapasztalatai alapján: legyen kórházi vagy otthoni szülés, lényegében mindegy, a megoldás kulcsa a szívekben rejlik! Ha valaki beleolvas a történetekbe, egy idő után rájön, hogy a szaksegítséget nyújtók lelki azonosulása elengedhetetlenül szükséges és kis híján elegendő feltétele is a jó mesének. Azonban a vajúdót érő egyetlen rossz szó is képes tönkretenni mindazt a csodát, amit a természet a nőben megalkotott!

A legtöbb Olvasó hozzám hasonlóan értetlenül áll azzal az arroganciával szemben, ami a szülő nőket esetenként éri legnagyobb megpróbáltatásaik közepette. Pedig a gyermekvállalás képessége a legszentebb csoda, amit ISTEN ajándékozott az EMBER-nek - legfőbb alkotásának, és ez előtt mindenkinek meg kellene hajolnia mindenkor, minden körülmények között. Mégis aki ennek a csodának a háborítatlanságát a legelszántabban oltalmazta - töretlenül és élete minden percében fáradhatatlanul - és mintegy tízezer esetben sikeresen meg is valósította, azt most bebörtönzik, szabadságában korlátozzák?!


A finom-3D-s online változat címe:
www.anagyekonyv.hu/online/mindennapraegymese.opf
Kérjük, hogy tekintse át ennek a verziónak a használati útmutatóját!
A letölthető offline változat utolsó frissítésének dátuma: 2016.07.17.

Ajánlott linkek:
Ranschburg Jenő igazsága...