2024. március 28., csütörtök.

Ma Gedeon, Johanna, Hanna névnapja van. Holnap Auguszta névnapja lesz.

Wu stílusú Tai Chi Chuan (sifu Tóth Zoltán) - demó

ellap_664190210
ellap_664190210htlap_1544636663cd-lemez_1534472475

 Ingyenes! 


Wu stílusú Tai Chi Chuan, sifu Tóth Zoltán, demó   Click to listen highlighted text! Wu stílusú Tai Chi Chuan, sifu Tóth Zoltán, demó Powered By GSpeech

"A jó hadvezér nem harcias, a jó harcos nem haragos,
a győzni tudó nem támad, a vezetni tudó alázatos:
ez a nem-küzdő erény, az irányító erő
a természet szolgálata, az ősi vezető."

Mielőtt nekifogtam e könyv megírásának, sokáig gondolkodtam. A Tai Chi Chuan-ról sok jó könyv jelent meg már magyar nyelven is, vajon van még értelme egy újabbat kiadni? A klasszikusokat újra és újra idézni feleslegesnek tűnt és annak tűnik most is. Viszont van valami, amit még nem mutatott be senki sem Európában. És ez a fiatal Wu stílus, és azon belül is a mi iskolánk által is tanított 37 lépéses forma és annak alkalmazásai. Amikor a mesterem egy versenyen bemutatta a forma harci végrehajtását, a tanítványai is ámulattal figyelték. Az egyikük meg is jegyezte: már évek óta tanulok a mestertől, de még soha nem láttam így megcsinálni a formát. Ő mosolyogva csak annyit mondott: Igen, mert ez már nem az egészségmegőrző változat. Ez is jó persze regenerálódásra, de ez már igazi harci forma. A bírók, akik maguk is gyakorolták a Tai Chi Yang, illetve Sun ágát, szintén csodálattal teli tisztelettel figyelték a formát. Ilyet még soha nem láttam, mondta az egyikük.

Tény, hogy a Wu stílust ma már csak kevesen oktatják. Ezt a 37 mozdulatsoros formát pedig már csak Szingapúrban, a Burját köztársaságban, Lengyelországban, Írországban, és nálunk Magyarországon oktatjuk. Talán ez az oka, hogy olyannyira kevéssé ismert ez a nagyszerű forma.

Ezért gondoltam úgy, hogy erre a könyvre igenis szükség van. Remélem Te, Kedves Olvasó, szintén hasznosnak és olvasásra érdemesnek találod ezt az e-könyvet és a hozzá tartozó videókat. És bár egy e-könyv nem helyettesíti teljes egészében egy tanár jelenlétét, de mégiscsak segítség lehet, hogy legalább az alapokat elsajátítsuk, és ha ez a stílus felébresztette az érdeklődésünket, akkor egy hétvégi kurzuson való részvételkor , vagy nyári táboron nagy segítség lehet.

Jó olvasást, jó gyakorlást!

sifu Tóth Zoltán


Találatok: 1 - 1 / 1